KVISETRYNE ✖

Sommeren 2011, som vil si 8 - 9 klasse, så slet jeg utrolig mye med kviser. Panna mi var full av kviser, og det gjorde veldig vondt. Da sammenlikner jeg meg ikke med andre, for jeg vet at det er andre som har et mye større problem med kviser enn det jeg har hatt. Tenkte jeg kunne skrive dette innlegget i håp om at det kanskje vil hjelpe noen andre med det samme problemet, for I feel you guys, kviser er ikke gøy!

 

 

 

Er glad for at jeg valgte å ha reggis hvertfall ☝

Som dere ser så var det ikke helt eksremt, men det var nok til at det ble veldig irriterende og vondt for meg. Så etter å ha vært plaget med kviser i ca. 1 år, så ville jeg prøve å kvitte meg med dem. Det er flere ting som kan bli gjort for å forhindre og forbedre kviseproblemet. 

 Den ene tingen jeg gjorde, var å gå til legen og der fikk jeg skrivd ut et legemiddel som både gjør huden bedre (altså, den virker mot kviser for eksempel) og som gir prevensjon. Legemiddelet/p-pillen jeg først fikk het Diane, men den gikk ut av produksjon så derfor gikk jeg over til Zyrona - som gir akkurat lik virkning, OG er billigere! Merket raske resultater av den (etter 2 mnd ca). 

 

Det er mange faktorer som kan føre til kviser. Blant annet har det vi putter inn i munnen mye å si for hvordan huden ser ut. Her er sukker og alkohol verstingene. Sukker bidrar til at hormonet testosteron frigjøres. Testosteron øker talgproduksjonen i talgkjertlene, og dette er en av hovedårsakene til at du får kviser og fet hud. Alkohol inneholder mye sukker og påvirker også også dette hormonet, og kan føre til at plagene forverres.

Stress kan også utløse kviseutbrudd, og påvirker huden i mye større grad enn mange tror. Stress innvirker på hormonsystemet vårt, og stimulerer talgkjertlene i huden til å produsere mer talg. Husk å slapp av og kos deg! Ha en dag i uka hvor du senker skuldrene helt, og gjør akkurat det du føler for! Gi deg selv litt ekstra selvpleie for eksempel.

Puberteten og mensturasjon (for kvinner) har også noe å si på kviser, men dette er jo da helt naturlig.

Dårlig personlig hygiene og feil sminke kan gi mer kviser. Du bør også unngå såper som tørker ut huden, overdreven skrubbing og kvise-skvising (selv om det frister!). Når du velger kosmetikk bør du holde deg unna oljebasert sminke. Du bør også unngå overdreven bruk av hårprodukter som hårspray. 

 

Så her er noen tips for å unngå kviser:
Vask ansiktet ditt 2 ganger om dagen! Husk foktighetskrem etterpå for å tilføre huden et nytt "fettlag", slik at den ikke trenger å produsere et selv i form av talg - som kan forårsake kviser.

Selv har jeg brukt produktene fra Shiseido sin pureness kolleksjon, og er utrolig fornøyd med de produktene! (Se bildene over). Det finnes ikke bedre. Er spesielt fornøyd med "deep cleansing foamet", og har brukt den i 3 (snart 4) år nå (!!!). Den er litt dyr, men den varer i evigheter siden du bare trenger en liten for ert hvert bruk. Anbefaler denne til alle som vil ha en skikkelig god rens til ansiktet!

 

Drikk vann! Og husk at hvis man har det bra med seg selv, har huden det også bedre.

 

Den siste tingen jeg vil nevne, er at hvis man vil unngå urenheter så bør man være næye med å vaske sminkekostene sine! Merker det utrolig fort på huden min hvis sminkekostene jeg bruker er skitne.  

 Sånn her da huden min ut for øyeblikket, men har på sminke her da vell og merke. 


#Nomakup

 

Jeg er fornøyd med huden jeg har nå! Får selvfølgelig kviser av og til, men sånn er livet! haha. Jeg er fortsatt nøye me huden min, og jeg bruker shiseido rensen hver dag, og jeg vasker ansiktet mitt både morgen og kveld. 

 

Var dette nyttig for noen av dere?

 

 

- kmjs

2 kommentarer

Silje Krokdal

16.12.2014 kl.19:46

Jeg sliter veldig med kviser selv, så takk for tipsene:)

Kristine Skagen

16.12.2014 kl.19:59

Silje Krokdal: Værsegod :-D

Skriv en ny kommentar

Kristine Skagen

Kristine Skagen

17, Sør-Varanger

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Kristine Skagen, er 17 år og kommer fra Røyken. Har bodd i Hammerfest i mange år, og for øyeblikket bor jeg i Kirkenes og studerer på IB-skolen (International Baccalaureate). Det er en anerkjent internasjonal skole der alt går på engelsk, som et alternativ til den norske videregående skolen. Legg meg gjerne til som venn og følg bloggen videre! :-) For spørsmål, kontakt meg på: k-mskag@frisurf.no

Kategorier

Arkiv

hits