Å DU HELLIGE LØRDAG

I går var den etterlengtede lørdagen her, og den ble brukt til koos med venner! La alt av lekser og husvask til side i går (det vil si, jeg vasket litt klær da). Lørdag er den eneste dagen i uka hvor jeg føler at jeg kan kose meg fullt ut! På fredager har man jo skole, så man har stått tidlig opp - og når kvelden kommer er man trøtt. Og søndager er dagen før mandag, og jeg bruker som regel den dagen til å gjøre skolearbeid eller husarbeid.

Er det bare meg, eller blir helgene så ekstra koselige nå i førjulstiden? For øyeblikket sitter jeg å hører på julemusikk spillelisten min, som dere kan finne her

 

Gårsdagens ☝I går var jeg hos noen venner og spiste mat og godteri, og så på "That awkward moment" (som Zac efron spiller i hihi kniz). Helt OK film, men kvelden var ihvertfall kjempe koselig - med koselige mennesker!

 

Lagde forresten brente mandler her om dagen med Svigermor! Dem ble veldig veldig gode. Ahh jeg elsker førjulstiden ♥


Oppskrift:

 

✦ 400 gram mandler

✦ 1/2 dl vann

✦ 150 gram sukker

✦ 1 ts vaniljesukker

✦ 1 ss smør

 

Legg mandlene (behold skallet på) utover i en langpanne, og rist dem midt i ovnen ved ca 200 grader i ca 8-10 minutter.

Ha vann, sukker og vaniljesukker i en kasserolle og gi det hele et oppkok. La sukkerlaken koke i 2?3 minutter og tilsett de ristede mandlene. Det er nå viktig å røre hele tiden, helt til sukkeret krystaliseres og legger seg rundt mandlene. Fortsett og rør, til sukkeret smelter igjen. Dette er en tålmodighetsprøve da det kan ta noen minutter før sukkeret smelter, men pass likevel på at du ikke bruker for høy temperatur, for da blir det ikke brente mandler,  men svidde mandler?

Når alt sukkeret har smeltet tilsetter du smøret, som skal bidra til at ikke alle mandlene klumper seg sammen. Rør godt til smøret har smeltet. Hell mandlene over på et bakepapirkledt stekebrett el. Mandler som likevel har klumpet seg sammen kan du forsøke å skille med en gaffel el, men pass på så du ikke brenner deg!

 

 

- kmjs

5 kommentarer

14.12.2014 kl.20:31

Hvordan fikk du så mange følgere på instagram?

Kristine Skagen

14.12.2014 kl.20:57

Anonym: Haha morsomt spørsmål. Neei, det har vell bare blitt fler og fler med åra! Husker det var en periode da alle hadde 1000 taggs på bildene (jeg var jo da en av de), og fikk en den followers på den tida. Vet ikke helt for å være ærlig :-)

14.12.2014 kl.21:02

Så morsomt :D du e heldig hvertfall

Therese Bråthen<3

14.12.2014 kl.23:20

Kjempe fine bilder! :)

Kristine Skagen

15.12.2014 kl.10:20

Therese Bråthen: Tusen takk! :)

Skriv en ny kommentar

Kristine Skagen

Kristine Skagen

17, Sør-Varanger

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Kristine Skagen, er 17 år og kommer fra Røyken. Har bodd i Hammerfest i mange år, og for øyeblikket bor jeg i Kirkenes og studerer på IB-skolen (International Baccalaureate). Det er en anerkjent internasjonal skole der alt går på engelsk, som et alternativ til den norske videregående skolen. Legg meg gjerne til som venn og følg bloggen videre! :-) For spørsmål, kontakt meg på: k-mskag@frisurf.no

Kategorier

Arkiv

hits